Film "Mad Max" koji je osvojio više Oskara i izazvao burnu raspravu holivudskih kritičara, inspirisao je kineske režisere koji su napravili svoju verziju ovog filma "Mad Shelia".

Film bi trebao biti u bioskopima uskoro, a prvi trailer, poster pa čak i opis vizuelno podsećaju na filmove "Mad Max: Fury Road" i "Mad Max 2: The Road Warrior".

"Mad Shelia" prati priču mlade žene koju progoni banda motociklista kojoj se kasnije osveti, slično kao u "Fury Roadu" ali bez dominantnog nastupa Charlize Theron u ulozi Furiose. Efekti su takođe slabiji.

Na filmu je radio New Film Media iz Pekinga, a režiser je Lu Lei. Filmovi Mad Max nisu prikazani u Kini jer su zapadni filmovi zabranjeni u toj zemlji osim ako su u produkciji učestvovali Kinezi kao što je slučaj sa "Kung Fu Pandom" i "Iron Manom 3".

Kineske kompanije mnogo ulažu u Hollywood. Ovog meseca Dalian Wanda Group koja je već vlasnik studija Legendary Entertainment, kupio je Dick Clark Production za jednu milijardu dolara.

"Mad Shelia" nije prvi film koji su Kinezi "pozajmili" od popularnih zapadnih franšiza. Diseny trenutno tuži studio koji je radio film "The Autobots" koji je kopija Pixarovih "Carsa" objavljenih prošle godine.

Kinezi napravili svoju verziju popularnog filma 'Mad Max'
Izvor: prolog.rs Kinezi napravili svoju verziju popularnog filma 'Mad Max'
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...