Glumac koji je već 30 godina sledbenik scijentološke crkve tvrdi kako ga je ona formirala kao osobu i uticala na njegov život. Kruz danas slovi za jednog od najpoznatijih scijentologa.

Iako se te teme retko dotakne, na premijeri svog novog filma 'Jack Reacher: Nema povratka' progovorio je o scijentologiji. Glumac u vezi te religije ima samo pozitivna iskustva.

"Scijentologija mi je jako pomogla u životu - rekao je glumac koji je u kontroverznoj religiji proveo više od tri decenije.

On tvrdi da ga je ona formirala kao osobu i uticala na njegov život. U scijentološku crkvu uvela ga je bivša supruga Mimi Rodžers (60), 1986. godine, a sada slovi za jednog od najpoznatijih scijentologa.

"Bez nje, ja ne bih bio tu gde jesam. To je prekrasna religija" - zaključio je glumac.

U intervjuu kojeg je dao Playboyu pre četiri godine izjavio je da izbegava temu scijentologije jer ne želi da nameće svoju religiju.

Poslednjih nekoliko godina scijentološka crkva je 'pod lupom' zbog skandala u kojima se našla. U dokumentarnom filmu 'Pročišćenje: Scijentologija i tamnica vere' prikazano je nasilje nad bivšim sledbenicima što je vođa crkve David Miscavige (56) demantovao.

Tom Kruz Bez scijentologije ne bih bio tu gde sam
Izvor: prolog.rs Tom Kruz Bez scijentologije ne bih bio tu gde sam
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...