Kako mu je i otac glumac, od malena je Eric McCormack imao podršku kada je krenuo u istom smeru. Nakon prestižne škole Ryerson Theater u Torontu i puno pozorišnih predstava, bio je spreman stati pred kamere.

Iako je svoju prvu ulogu imao 1986. godine u televizijskom filmu Dečaci sa Sirakuze, vrhunac slave dostiže 1998. godine glumeći u humorističnoj seriji „Will i Grace“. Iako je učestvovao u preko stotinu televizijskih projekata, poput“ Ally McBeal“, „Monka“ i „Zakona i reda“, gledaoci ga pamte po ulozi pomalo šašavog homoseksualca Willa, kome je najbolja prijateljica Grace (Debra Messing).

Nakon završetka „Will i Grace“, McCormack se zaputio na Broadway, gde je uz Fran Drescher (Dadilja) i Maura Tierney (Hitna služba) glumio u nekoliko predstava. I sam je napisao nekoliko pozorišnih komada, a kod kritike je najbolje prošla Lovespring International.

Ovaj svestrani glumac usko je povezan s muzikom – pevao je himne na otvaranjima prvenstava u hokeju, snimio je pesmu The Greatest Discovery koju je napisao Elton John, a napravio je i soundtrack za Will i Grace.

U jednom intervjuu je izjavio kako mu je uloga homoseksualca pomogla da shvati koliko im je teško u društvu. Od tada zagovara prava homoseksualaca, a često se pridružuje humanitarnim akcijama za pomoć deci i obolelima.

Popularni glumac nakon uloge u kultnoj seriji postao zaštitnik homoseksulaca
Izvor: prolog.rs Popularni glumac nakon uloge u kultnoj seriji postao zaštitnik homoseksulaca
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...