Još ima ljudi koji nikada nisu gledali “Ratove zvezda”. Ipak, nikad nije kasno da se upoznate sa čuvenom franšizom.

Ali, kad već odlučite da gledate te filmove, kojim redosledom treba da krenete? To nije jednostavno pitanje, jer bi se na osnovu naziva “Episode I: The Phantom Menace” moglo zaključiti da je film iz 1999. prvi u nizu, a da zatim treba nastaviti numeričkim redosledom.

Drugima je logičnije da gledaju prema redosledu kojim su objavljivani i počnu od Epizode IV (1977), a završe Epizodom III (2005).

Verovali ili ne, ljubitelji “Ratova zvezda” već znaju i za ime Ernesta Rinstera, korisnika interneta koji je osmislio najbolji redosled gledanja tih filmova.

Evo kako funkcioniše:

Prvi korak: Gledajte “Epizodu IV” i “Epizodu V”. Počećete od trenutka s kojim su se susreli prvi gledaoci 1977. shvatiti osnove “Sile”. Kada se završi “Epizoda V”, shvatićete šokantnu istinu o ocu jednog mladića koji se priprema da spasava svoje prijatelje.

Drugi korak: Gledajte epizode I, II i III. Mislite o tome kao o produženom prisećanju u kojima ćete se upoznati sa Dart Vejderom pre nego što je postao Dart Vejder.

Treći korak: Pogledajte “Epizodu VI”. Vratite se na zaključak Lukovog puta i njegove konačne bitke sa Dartom Vejderom.

Takođe, neki smatraju da nećete ništa izgubiti ni ako potpuno eliminišete “Epizodu I”, jer se prema mišljenju ljubitelja franšize u njemu ne događa ništa važno.

Kojim redosledom treba gledati 'Ratove zvezda'?

Kojim redosledom treba gledati 'Ratove zvezda'?


Izvor: prolog.rs

Kojim redosledom treba gledati 'Ratove zvezda'?
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...