Glumica Kate Winslet jedna je od retkih poznatih osoba koja nema svoje profile na Facebooku, Instagramu, Twitteru ili bilo kojoj drugoj društvenoj mreži ili servisu. Njena politika kao poslovne žene, supruge i majke je da se u kući ne koristi ništa što može ugroziti privatnost porodice.

Četrdesetogodišnja glumica kazala je kako joj od društvenih mreža "proključa krv" i da je zabranila deci njihovo korištenje.

"Društvene mreže imaju veliki uticaj na samopouzdanje mlade žene jer sve što rade jeste da se urede tako da se svide ljudima. I do čega to dovodi? Do poremećaja u ishrani. Od toga mi proključa krv i to je razlog zbog čega nema korištenja društvenih mreža u mom domu", kazala je Winslet.

Otkrila je i to kako su ona i njen treći suprug Ned Rocknroll dogovorili da ostavljaju mobilne telefone u dnevnom boravku i ne nose ih u spavaće sobe.

"Roditelji gube kontrolu. Imate roditelje koji su digli ruke i to je tako. Morate komunicirati s njima. Ne dozvolite im da spavaju s uređajima. Igrajte monopola, crtajte i sl. Kada mi idemo u kafić, obavezno ponesemo olovku i papir kako bismo igrali neku igricu", rekla je Kate dodavši kako roditelji moraju voditi više računa o tome šta njihova deca rade zbog njihove sigurnosti.

Kate ima troje dece: Miu (14), Joa (11) i Beara (22 meseca).

Kate Winslet ne dozvoljava svojoj deci da koriste društvene mreže
Izvor: prolog.rs Kate Winslet ne dozvoljava svojoj deci da koriste društvene mreže
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...