Džoana K. Rouling najavila novu priču, čija je radnja smeštena 19 godina nakon završetka sage!

Roulingova, autorka sedam romana o Hariju Poteru i ekipi iz Hogvortsa, najavila je da će sledeće godine postaviti predstavu po osmoj priči o Hariju.

Odnosno, ne baš o Hariju, već o njegovom sinu Albusu!

Roulingova je najavila da će se predstava, kao i priča, zvati “Hari Poter i ukleto dete”, i da je radnja smeštena 19 godina nakon završetka priče koju smo do sada znali.

“Nije uvek bilo lako biti Hari, pa nije ni sada, kada je Poter stresirani radnik Ministarstva magije, muž i otac tri deteta školskog uzrasta. Dok se Hari bori da zaboravi prošlost, koja odbija da ostane tamo gde joj je mesto, njegov najmlađi sin Albus mora da se izbor sa težinom porodičnog nasleđa koje nije tražio. Dok se prošlost i sadašnjost spajaju, otac i sin naučiće tešku istinu – tama nekada dolazi iz najneočekivanijih mesta”, navodi se u opisu.

U dvodelnoj predstavi, koja će biti postavljena u Londonu, igraće više od 30 glumaca, čija se imena za sada drže u tajnosti. Premijera je zakazana za jul 2016. godine.

Naravno, fanovi sage o Hariju “zapalili” su Twitter reakcijama na nastavak priče, pa makar on bio i “samo pozorišni”. Fanove najviše zanima da li će Roulingova “Prokleto dete” objaviti i kao knjigu, ali ona, za sada, nije dala odgovor na to pitanje.

Izvor: prolog.rs Nastavak Harija Potera!
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...