Novi film o Spider-Manu pod nazivom Spider-Man: Povratak kući je od kraja prošlog tjedna počeo s prikazivanjem u kinima diljem svijeta i već se pokazao kao lokalni (američki) hit, ali i svjetski.

Suradnja između Sonyja i Marvela je tako donijela 140 milijuna dolara prvi vikend prikazivanja u SAD-u i još oko 117 milijuna dolara u ostatku svijeta što bi ukupno bilo nešto manje od 260 milijuna dolara.

"Spider-Man: Povratak kući" zaradio skoro 260 milijuna dolara prvi vikend

Povratak kući je startao na čak 60% međunarodnih tržišta i od toga je samo u Aziji zaradio 61,3 milijuna dolara, slijedi Južna Koreja s 25,8 milijuna, Meksiko s 12 milijuna, Ujedinjeno Kraljevstvo s 11,8 milijuna dolara. Od velikih tržišta se otvaranje još očekuje u Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Japanu i Kini.

U ulozi Spider-Mana je ovaj put Tom Holland kojeg smo upoznali u prethodnom Marvelovom filmu Kapetan Amerika. Među glavnim ulogama tu su Robert Downey Jr. kao neizostavni Iron Man, Micheal Keator kao Vulture, Jon Favreau kao Happy Hogan i Zendaya kao Michelle Jones. Film je režirao Jon Watts i jedan je od šestorice koji su napisali scenarij.

Spider-Man: Povratak kući od prošlog tjedna igra i u našim kinima.

D.Ž.Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...