Foto: PR Photos

Adrien Brody će dobiti priznanje za životno postignuće Oskarovac Adrien Brody će dobiti nagradu Leopard Club za životno postignuće na Locarno filmskom festivalu, piše Variety.

Očekuje se da će Brody stići na festival 4. kolovoza kada će njemu u čast biti prikazan Pijanist za koji je 2003. godine osvojio Oscara za najbolju mušku ulogu. Osim dodjele nagrade, glumac će sudjelovati u razgovoru s publikom.

„Brody je ostao zauvijek zapamćen kod publike zahvaljujući ulozi Wladyslawa Szpilmana u Pijanistu, a nakon nje je samo nastavljao dokazivati da je jedan od glumaca s odličnom mogućnošću transformacije, filmaši ga cijene, a bome cijeli Hollywood i šire“, stoji u priopćenju s Festivala.

Svoj glumački debi je imao kao tinejdžer u filmu Francisa Forda Coppole New York Stories nakon kojeg je glumio u Soderberghevom King of the Hill pa u Stoneovom Natural Born Killers. Ostale važne uloge uključujuću Tanku crvenu liniju (Terrence Malick), Summer of Sam (Spike Lee) i Kruh i ruže (Ken Loach). Nedavno smo ga mogli gledati u hitu Hotel Grand Budapest. Oscara je osvojio sa samo 29 godina.

„On je ujedno i jedan klasičar kojem je jedna uloga donijela trajnu prepoznatljivost, a njom je ujedno i oživio lik koji je istovremeno bio čovjek poput svih nas i simbol tragedije koja nas je sve pogodila“, dodao je umjetnički direktor festivala Carlo Chatrian.

Prijašnji dobitnici ovog priznanja su Faye Dunaway (2013.), Mia Farrow (2014.), Andy Garcia (2015.) i Stefania Sandrelli (2016.). 70. Locarno filmski festival će se održati od 2. do 12. kolovoza.

D.Ž.

Adrien Brody će dobiti priznanje za životno postignuće


Izvor: mojtv.hr

Adrien Brody će dobiti priznanje za životno postignuće
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...