Adam West, glumac kojeg su mnogi pamtili po legendarnoj ulozi Batmana u istoimenoj televizijskoj seriji u 1960-ima, preminuo je u petak navečer u Los Angelesu s 88 godina nakon kratke borbe s leukemijom.

Preminuo Adam West

Pravim imenom William West Anderson rodio se 1928. godine i nešto kasnije je uzeo ime pod kojim ga poznajemo. Karijeru je počeo u 1950-ima u lokalnom dječjem programu.

West je mlađim generacijama postao prepoznatljiv zahvaljujući ulozi koju je imao u animiranoj humorističnoj seriji Obiteljski čovjek kao gradonačelnik Adam West. Osim te serije, posljednjih godina je u nekoliko filmova posudio svoj glas kao što je na primjer Robot Chicken i Jan i pirati iz Nigdjezemske. Ipak, njegovu karijeru je svakako obilježila uloga Batmana u ABC-jevoj seriji koja se prikazivala od 1966. do 1968. godine. Ova uloga ga je ujedno koštala drugih uloga jer su ga mnogi znali baš kao Batmana. Ben Affleck je na svom Twitteru zahvalio glumcu na tome što im je svima pokazao kako se glumi ta uloga.

Adam West je prošle godine je gostovao u 200. epizodi serije Teorija velikog praska koja je tada obilježila i 50 godina od serije Batman i filma Batman. Prije nekoliko godina je za Variety rekao što je za njega značila uloga Batmana: „Novac. Prije nekoliko godina sam sklopio dogovor s Batmanom. Davno je ta uloga sprječavala druge da me angažiraju za druge projekte pa sam onda, budući da mnogi vole Batmana, odlučio prihvatiti to i uživiti se u ulogu. Otada se zabavljam.“

Na filmu je debitirao 1959. godine u The Young Philadelphians. Prije uloge Batmana je bio zvijezda u usponu u mnogim televizijskim serijama poput Lawman, Cheyenne, Colt .45m, Perry Mason...

Iza Adama Westa su ostali supruga Marcelle, šestero djece, petero unučati i dvoje praunučadi.

D.Ž.

Izvor: mojtv.hr Preminuo Adam West
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...