Terry Gilliam napokon završio svog Don Quixotea

Terry Gilliam je završio sa snimanjem filma The Man Who Killed Don Quixote nakon što se skoro 20 godina mučio da ga napravi. Još uvijek nije otkriven datum izlaska, ali se očekuje tijekom sljedeće godine.

U slavljeničkom postu na Facebooku redatelj je napisao: "Ispričavam se zbog duge šutnje. Bio sam zauzet pakiranjem kamiona i sad krećem kući. Nakon 17 godina smo završili snimanje filma The Man Who Killed Don Quixote. Puno hvala cijeloj ekipi i svima koji su vjerovali. Quixote vive!"

Gilliamov prvi neuspjeli pokušaj da snimi film o Don Quixoteu bio je još 1998. sa Johnnyjem Deppom. Usred snimanja je projekt otkazan radi problema na setu i financijskih problema, koje su kasnije prikazane u dokumentarcu 2002. Lost In La Mancha.

Projekt je oživljen prošle godine, a producent Paolo Branco potvrdio je kako je budžet samo 17 milijua eura, duplo manje od one početne propale produkcije. U filmu glume Adam Driver, Michael Palin, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgård i Joana Ribeiro.

Priča, koju potpisuju Gilliam i Tony Grisoni, usmjerena je na marketinškog stručnjaka (Driver) koji putuje između Londona u 21. stoljeću i La Manche u 17. stoljeću, gdje je Don Quixote (Palin) koji ga greškom zamijeni za Sancha Panzu.

M.M.K.


Izvor: mojtv.hr

Terry Gilliam napokon završio svog Don Quixotea
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...