Al Pacino je dobio ulogu Joea Paternoa, bivšeg trenera američkog nogometa sa Sveučilišta Penn State u filmu koji će Barry Levinson režirati za HBO, javlja Variety.

Službeni opis glasi: Nakon što je postao trener s najviše pobjeda u povijesti sveučilišnog nogometa, Joe Paterno se našao u Penn State skandalu koji je šokirao sveučilišnu zajednicu. Bivši pomoćni trener ekipe američkog nogometa s istog sveučilišta Jerry Sandusky je bio optužen sa seksualno zlostavljanje dječaka i mladića (za što je kasnije i osuđen) u koji je Paterno bio upleten.

Al Pacino u novom HBO filmu o kontroverznom sveučilišnom treneru
Al Pacino u filmu
Phil Spector

Paterno se na mnogo mjesta spominje kao najbolji trener sveučilišnog američkog nogometa svih vremena, a njegova karijera je krenula silaznom putanjom 2011. godine kad su na svjetlo dana izašli Sanduskyjevi zločini. Godinu kasnije je otkriveno da su Paterno i ostali odgovorni u Penn Stateu znali za Sanduskyjeve zločine, ali su odlučili zanemariti ih.

Levinson će režirati film i biti jedan od producenata, a zasad je od glumaca poznat jedino Al Pacino kao Paterno. Ovo je samo još jedna u nizu njegovih suradnji s HBO-om nakon Ne poznajete vi Jacka, Phil Spector i Angels in America. Datum premijere za zasad neimenovani film još nije poznat.

D.Ž.

Izvor: mojtv.hr Al Pacino u novom HBO filmu o kontroverznom sveučilišnom treneru
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...