Don Cheadle u novoj biografskoj drami Nagrađivani glumac Don Cheadle je dobio glavnu ulogu u biografskom filmu Prince of Darkness o milijunašu Jeremiahu G. Hamiltonu iz 19. stoljeća, a film će i producirati, javlja Variety.

Film će biti ekranizacija knjige Shanea Whitea Prince of Darkness: The Story of Jeremiah G. Hamilton, Wall Street’s First Black Millionaire, a za adaptaciju scenarija je zadužen Steven Baigelman koji je već surađivao s Cheadleom i to na filmu Prije svega Miles za koji su napisali scenarij.

Knjiga govori o osobi koja je prkosila tadašnjem vremenu i do svoje smrti 1875. godine je Hamiltonovo bogatstvo bilo procijenjeno na impresivnih 2 milijuna dolara. Za tadašnje vrijeme je bio cijenjen i po tome što je poslovao uglavnom s bijelcima, oženio se bjelkinjom, kupio imanje u New Jerseyu i posjedovao dionice za vlakove u kojima se po zakonu nije smio voziti zbog svoje rase. Nakon Hamiltonove smrti je često spominjan kao najbogatiji Afroamerikanac u SAD-u.

Cheadlea smo prošle godine mogli gledati u Marvelovom Kapetan Amerika: Građanski rat i u zadnjoj sezoni serije Kuća laži u kojoj je imao glavnu ulogu Martyja Kaana.

D.Ž.

Don Cheadle u novoj biografskoj drami


Izvor: mojtv.hr

Don Cheadle u novoj biografskoj drami
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...