Dvostruko nominiran za nagradu Oskar, glumac Jude Law, dobio je ulogu Albusa Dumbledorea u nastavku filma Čudesne zvijeri i gdje ih naći.

Drugi film u serijalu Čudesnih zvijeri donosi nam Dumbledorea desetljećima prije no što je postao ravnatelj Hogwartsa, popularne čarobnjačke škole koju smo upoznali u serijalu o mladom čarobnjaku Harryju Potteru.

U ovom trenu u priči Dumbledore radi u školi za čarobnjake kao profesor Transfiguracija te je suvremenik Gellertu Grindelwaldu, mračnom čarobnjaku kojeg smo upoznali u prvom filmu, a kojeg je utjelovio Johnny Depp.

Jude Law postaje Dumbledore!

Prvi film spominje već Dumbledorea kada je otkriveno da je Newt Scamander (Eddie Redmayne) izbačen iz Hogwartsa radi incidenta sa magičnim bićem. Dumbledore je bio taj koji je bio protiv njegovog isključenja.

O angažmanu Judea Lawa redatelj David Yates je rekao: "Jude Law je fenomenalno talentiran glumac čiji rad oduvijek cijenim i veselim se što ću napokon imati priliku raditi s njim. Znam da će fantastično utjeloviti sve neočekivane aspekte Albusa Dumbledorea koje je J.K. Rowling osmislila za ovaj novi period njegovog života."

J.K. Rowling je zaslužna za priču o Newtu Scamanderi i Čudesnim zvijerima, te potpisuje scenarij i drugog filma. U planu je pet filmova u serijalu smještenom nekoliko desetljeća prije no što je Harry Potter stupio na scenu, a drugi film se u kinima očekuje 16. studenog 2018. godine.

M.M.K.

Jude Law postaje Dumbledore!


Izvor: mojtv.hr

Jude Law postaje Dumbledore!
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...