Iako na svijetu postoji mnogo velikih, internacionalnih filmskih tržišta, nigdje se ne troši kao u Hollywoodu. Međutim, Luc Besson i njegov Valerian i grad tisuću planeta, iako rađen potpunosti u francuskoj produkciji, zvuči vrlo hollywoodski, barem kad je budžet u pitanju.

Konačni iznos potrošen na produkciju Valerijana iznosi više od 197 milijuna eura. Taj iznos stavio je ambicioznu adaptaciju grafičkog romana službeno na vrh najskupljih filmova ikada napravljenih u Francuskoj.

"Valerian i grad tisuću planeta najskuplji francuski film ikad

Ne samo da je Bessonov film oborio rekord nego je nadmašio konkurenciju za popriličnu sumu: do sada je titulu najskupljeg francuskog filma držala komedija Asterix na Olimpijskim igrama sa budžetom od "samo" 78 milijuna eura.

Film, koji okuplja glumačku postavu u kojoj su Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Ethan Hawke, John Goodman, Herbie Hancock i Kris Wu, zajedno sa tonom specijalnih efekata, morat će imati popriličnu zaradu kako bi bila na nuli. Istog vikenda s prikazivanjem kreće Dunkirk Christophera Nolana, a vikend prije i poslije War For The Planet Of The Apes i Atomic Blonde, tako da će konkurencija biti žestoka.

Hoće li opravdati ulaganje saznat ćemo nakon 21. srpnja kada Valerian i grad tisuću planeta stigne u kina.

M.M.K.Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...