Foto: PR Photos

Adam McKay opet okuplja odličnu glumačku ekipu za novu biografsku dramu Nakon što je napravio film Oklada stoljeća o financijskoj krizi koja je pogodila gotovo cijeli svijet i ostavila zastrašujuće posljedice i za njega osvojio Oscara za najbolju adaptaciju scenarija (koji je napisao s Charlesom Randolphom), redatelj Adam McKay radi na biografskoj drami o bivšem potpredsjedniku SAD-a Dicku Cheneyu.

Cheney je radio u administraciji za vrijeme Richarda Nixona, Geralda Forda i Georgea H.W. Busha dok nije postao direktor Halliburtona, a bio je potpredsjednik SAD-a od 2001. do 2009. godine dok je predsjednik bio George W. Bush. Postao je omražen među ostalim zato što je opravdavao rat u Afganistanu i Iraku te waterboarding, metodu mučenja zatvorenika.

Christian Bale, Steve Carell i Amy Adams su u pregovorima za glavne uloge u filmu i to tako da bi Bale glumio bivšeg potpredsjednika, Carell bivšeg američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda, a Adams suprugu bivšeg potpredsjednika Lynne Cheney.

McKay je nedavno izjavio da je proveo mnogo sati u istraživanju Cheneya i njegov uspon ka moći te da naporno radi na tome da upravo Bale utjelovi ovog kontroverznog bivšeg potpredsjednika. Bale i Carell su obojica glumili i u McKayevom spomenutom filmu Oklada stoljeća.

D.Ž.

Adam McKay opet okuplja odličnu glumačku ekipu za novu biografsku dramu


Izvor: mojtv.hr

Adam McKay opet okuplja odličnu glumačku ekipu za novu biografsku dramu
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...