Alicia Vikander je 2015. godine oduševila i kritiku i publiku filmom Ex Machina te Dankinja (za koji je osvojila nagradu Oscar u kategoriji najbolje sporedne glumice), a nakon njih je nastavila nizati odlične filmske uloge. Fanovi Tomb Raidera s nestrpljenjem očekuju sljedeću godinu kad će u kina stići nova filmska verzija u kojoj ova nagrađivana glumica igra Laru Croft.

U ovoj filmskoj verziji Lara ima novu priču i novu motivaciju za svoje avanture: sedam godina nakon nestanka svog oca sada 21-godišnja Lara ne želi biti načelu očevog poslovnog carstva. Umjesto toga se odlučila za fakultet i za normalan svakodnevni posao. Ipak odluči istražiti očev nestanak i putuje na njegovu zadnje poznatu lokaciju na otok kod Japana gdje je čeka avantura života.

Alicia Vikander kao Lara Croft: objavljena fotka iz filma

Za Vanity Fair je objasnila da je ulogu prihvatila jer se mnogo ljudi može identificirati s Larinim likom, a najviše mlade djevojke kojima želi biti uzor.

Producent Graham King je rekao da je Vikander dobila ulogu jer Larinom snažnog liku daje dozu ranjivosti koja joj je potrebna. „Naš film će upoznati Laru s njezinim korijenima, suočiti je fizički i emocionalno. Ona je kompleksan lik i Alicia će je genijalno utjeloviti“, rekao je.

U ostalim ulogama se nalaze Dominic West, Walton Goggins i Daniel Wu; režiju potpisuje Roar Uthaug. Tomb Raider u kinima očekujemo 16. ožujka 2018. godine.

D.Ž.

Izvor: mojtv.hr Alicia Vikander kao Lara Croft: objavljena fotka iz filma
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...