Trojac koji je zajedno radio na filmu Ain't Them Bodies Saints, redatelj David Lowery,Rooney Mara i svježi dobitnik Oskara za najboljeg glumca Casey Affleck, ujedinili su se na indie drami A Ghost Story, filmu o čovjeku koji i nakon smrti ostaje uz svoju suprugu.

Film je bio prikazan na ovogodišnjem Sundance festivalu, gdje je dobio izvrsne kritike. Budžet za film bio je malen, a sam film sniman je u tajnosti, u vrlo kratkom vremenu jer su glumci imali druge angažmane.

"A Ghost Story": Casey Affleck ni nakon smrti ne napušta Rooney Maru

Radnja se bavi parom koje znamo jednostavno kao C i M. Kada C jednog dana neočekivano premine, on ustane sa svoje nosiljke u mrtvačnici, još prekriven plahtom kojom je bilo prekriveno njegovo mrtvo tijelo. Izgleda kao dječja karnevalska maska i vraća se kući gdje M bori sama sa sobom da pronađe način kako živjeti bez njega. Kako film ide dalje M se seli u drugi dom na drugom mjestu, ali C ne može. Njegov duh je vezan za dom koji su dijelili zajedno. I tako prolaze godine, a njegova ljudskost sve više nestaje u vremenu i sjećanju.

Uz Maru i Afflecka u filmu glume Will Oldham, Kesha, Sonia Aceverdo, Rob Zabrecky i Liz Frankie. Film sa kino distribucijom kreće 7. srpnja ove godine.

M.M.K.Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...