Disneyeva Ljepotica i zvijer je počela s prikazivanjem prošli tjedan i odmah osvojila kina diljem svijeta. Remake bajke je već u prvom vikendu zaradio odličnih 350 milijuna dolara, prema podacima s BoxOfficeMojo!

Igrani film redatelja Billa Condona temeljen na animiranom Disneyevom klasiku iz 1991. godine je po tome drugi film prema zaradi u prvom vikendu prikazivanja u ožujku, na prvom mjestu se još uvijek nalazi prošlogodišnji Batman protiv Supermana s 424 milijuna dolara.

"Ljepotica i zvijer" iznad svih očekivanja

Film Ljepotica i zvijer je studio koštao oko 160 milijuna dolara, a zarada je trenutno podijeljena na 170 milijuna dolara na domaćem američkom tržištu i 180 milijuna u ostatku svijeta. Osim odlične zarade valja spomenuti i da se film smjestio i na prvo mjesto gotovo svih zemalja u kojima je počeo s prikazivanjem. Primjerice, skoro 45 milijuna dolara je zaradio u Kini, skoro 23 milijuna u Ujedinjenom Kraljestvu i 12 milijuna u Južnoj Koreji.

Film je dobro prošao i u Rusiji gdje su postojali problemi oko prikazivanja zbog kontroverze oko jednog gay lika. Umjesto zabrane filma odlučili su podignuti dobnu oznaku kako bi mlađim gledateljima onemogućili pristup projekciji. Uz Rusiju je svoje prigovore dala i Malezija koja je odlučila ne prikazivati film nakon što je Disney odbio izbaciti spornu 4-minutnu scenu iz filma.

U glavnim ulogama su Emma Watson kao Belle i Dan Stevens kao Zvijer. U hrvatskim kinima je Ljepotica i zvijer počela s prikazivanjem protekli četvrtak, 16. ožujka, i prikazuje se u originalnoj i sinkroniziranoj verziji (glasove posudili Mia Biondić, Nina Kraljić, Filip Riđički, Đani Stipaničev, Ervin Baučić).

D.Ž.Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...