Prošlo je malo više od dvije godine otkako je komedija Najluđi intervju (The Interview) umjesto u kina stigla samo u digitalnoj verziji na streaming servise, a prema Googleovim jučerašnjim podacima taj film ostaje najprodavaniji u zadnjih 5 godina na Playu, donosi Android Central!

Tako je ova komedija, za koju su zaslužni James Franco i Seth Rogen, prodavanija na Playu i od Ledenog kraljevstva i od Deadpoola i od Ratovi zvijezda: Sila se budi. Najluđi intervju je dostupan i na Netflixu, no to nije smanjilo uspješnost prodaje na Googleovom servisu.

"Najluđi intervju" najprodavaniji film na Google Playu

Podsjetimo, digitalni uspjeh film svakako duguje hakerskim prijetnjama koje su navodno došle iz Sjeverne Koreje zbog kojih je Sony povukao premijeru i distribuciju filma iz kina u prosincu 2014. godine. Osim na Playu i Netflixu, film je bilo moguće kupiti na iTunesu, Xbox Live i drugim sličnim digitalnim servisima.

Radnja filma prati Franca i Rogena u ulozi novinara koji putuju u Sjevernu Koreju kako bi intervjuirali vođu zemlje Kima Jonga-una i usput dobiju zadatak od CIA-e da ga ubiju. Budući da je radnja uvrijedila Sjevernu Koreju, hakeri su nakon prijetnji pustili u javnost tisuće Sonyjevih elektroničkih poruka, scenarija i druge osjetljive podatke.

Uz najprodavaniji film, spomenimo i ostale pobjednike kategorija u posljednjih pet godina: Adele i njezin album 25 je najprodavaniji album, Pedeset nijansi sive najprodavanija knjiga, a Facebook najčešće instalirana aplikacija.

D.Ž.



Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...