"Moonlight" najbolji film, "La La Land" dobio 6 Oskara

Najveća noć u Hollywoodu ove će godine biti zapamćena po nevjerojatnom pogršci prezentera Warrena Beattyja i Faye Dunaway, koji su trebali proglasiti dobitnika nagrade za najbolji film. Umjesto filma Moonlight, koji je nagradu osvojio, Beatty i Dunaway objavili su da je to La La Land, jer su dobili krivu omotnicu. Nakon što je shvaćeno kako je napravljena pogreška nastao je mali kaos jer su navodni pobjednici već preuzeli svoju nagradu.

No, La La Land nije kući otišao praznih ruku. Od rekordnih 14 nominacija, u njihove je ruke otišlo čak 6 kipića. Iako je onaj za najbolji film ipak na kraju pobjegao, redatelj Damien Chazelle dobio je priznanje za najboljeg redatelja, a Emma Stone za najbolju glumicu. Film je osvojio i nagrade u kategorijama kinematografije, glazbe, originalne pjesme i scenografije.

Iako su skoro ostali bez nagrade za najbolji film Moonlight je sinoć ipak još slavio jer su od osam nominacija osvojili tri Oskara. Uz onu za najbolji film osvojili su i nagradu za najbolji adaptirani scenarij te Mahershala Ali za najboljeg sporednog glumca.

Najboljim glumcem ove je godine proglašen Casey Affleck, za glavnu ulogu u filmu Manchester by the Sea, a redatelj i scenarist Kenneth Lonergan dobio je Oskara za originalni scenarij. U kategoriji za sporednu žensku ulogu konkurenciju je nadjačala Viola Davis za ulogu u filmu Fences, koja je, kao i njeni kolege koji dobili druge glumačke nagrade, prvi puta u svojoj karijeri osvojila Oskara.

Najboljim animiranim filmom proglašen je film Zootropola, a cjelokupan popis svih pobjednika možete provjeriti na službenim stranicama.

M.M.K.
Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...