Nadolazeći nastavak klasika Wolfganga Petersena, kultnog filma Das Boot, pronašao je svog redatelja. Andreas Prochaska se pridružio produkciji nastavka koji je zamišljen kao mini-serija od osam jednosatnih epizoda.

Smještena neposredno nakon događaja u originalnom filmu, serija će proširiti koncept originala koji je prikazao perspektivu njemačke podmornice te obuhvatiti iskustva francuskog Pokreta otpora i Savezničkih snaga na kopnu i na moru.

Nastavak "Das Boota" dobio i redatelja

Prochaska je objasnio svoj plan: "Das Boot je prekretnica u povijesti anti-ratnih filmova; predstavlja autentičnost, napetost, dramu, emociju i akciju. Serija će otići još korak dalje; kombinirat će klaustrofobičnu atmosferu na podmornici sa onom u pokretu otpora stvarajući tako snažne ženske likove. To omogućava meni kao redatelju da prenesem to nasljeđe u modernu seriju."

Kultni film Das Boot izašao je 1981. godine i oduševio je publiku i kritiku, zaradivši čak šest nominacija za Oskar. Jedan od najuspješnijih njemačkih filmova pomogao je lansirati karijeru redatelja i scenarista Petersena, te mu otvorio put za Hollywood.

Produkcija serije trebala bi početi sredinom ove godine, a izlazak se očekuje tijekom 2018. godine.

M.M.K.

Nastavak


Izvor: mojtv.hr

Nastavak
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...