Foto: BBC

Od BBC America stigla je vijest o dokumentarnom serijalu Blue Planet II, novom 7-dijelnom serijalu, nastavku uspješnog serijala The Blue Planet iz 2001. godine, uz naratora Davida Attenborougha. Vijest o odluci o povratku u dubine svjetskih oceana stigla je samo dan nakon što je u SAD-u sa prikazivanjem krenula serija Planet Earth II, nastavak serijala Planet Earth iz 2006. godine.

"Pod dojmom reakcije oduševljenja u SAD-u nakon prikazivanja Planet Earth II, sretni smo što možemo najaviti naš novi, fenomenalan i predivan serijal od strane BBC-jeve Natural History Unit, Blue Planet II.", objavila je Sarah Barnett, predsjednica BBC America. "Kao i Planet Earth II, ovo je značajan nastavak vrijedan pažnje, koji će se izdvojiti kao rijedak i izvanredan projekt, a koji će nas odvesti na zadivljujuće putovanje kroz naše oceane."

Stiže "The Blue Planet II"

Blue Planet II će istražiti najnovija dostignuća znanstvenih istraživanja, od ledeno bijelih polarnih mora do živopisnih koraljnih atola, od olujom oblikovane atlantske obale do mračnih i nepoznatih dubina. Nova bića, uključujući dlakavog Hoff raka i snubfin dupina, po prvi puta su snimljena, kao i novi pejzaži, kao što su metanski vulkani koji eruptiraju u Meksičkom zaljevu, stvarajući otrovna podvodna jezera ili takozvani fenomen "kipućeg mora" u Pacifičkom oceanu.

"Zaista sam oduševljen što ću se pridružiti ovom novom istraživanju podvodnih svjetova koji prekrivaju većinu našeg planeta, a još uvijek nisu istražena.", rekao je Attenborough.

Originalna serija The Blue Planet prikazivala se 2001. godine, nakon skoro pet godina snimanja na 200 lokacija diljem svijeta. Serija je nominirana za pet nagrada Emmy te je osvojila dvije: za kinematografiju i dokumentarni program.

M.M.K.

Stiže


Izvor: mojtv.hr

Stiže
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...