Lionsgateov La La Land nastavlja svoj pobjednički niz! Na jučerašnjoj dodjeli britanskih BAFTA nagrada, mjuzikl redatelja Damiena Chazella sa Emmom Stone i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama osvojio je pet nagrada od ukupno 11 nominacija.

Kategorije u kojima je La La Land nadmašio suparnike su među glavnima: za najbolji film, Emma Stone za najbolju glumicu, Damien Chazelle za najboljeg redatelja, Linus Sandgren za kinematografiju te ono što je najbitnije za mjuzikl - Justin Hurwitz dobio je nagradu za najbolju originalnu glazbu.

"La La Land" ponovno osvaja

Osim vrlo popularnog mjuzikla, više od jedne pobjede na jučerašnjoj su dodjeli imali samo filmovi Lion i Manchester By The Sea. LionovDev Patel za sporednog glumca i za adaptirani scenarij (Luke Davies), dok je Manchester By The Sea pobjedio u kategorijama najboljeg glumca, koju je osvojio Casey Affleck te originalnog scenarija za Kennetha Lonergan.

Kao najbolja zvijezda u usponu ove je godine odabran novi Spider-Man Tom Holland, dok je nagradu za veliki doprinos razvoju filmske industrije svojom bogatom karijerom zaslužio veliki komičar Mel Brooks.

Cjelokupan popis dobitnika možete provjeriti na službenim stranicama.

M.M.K.Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...