"LEGO Batman" gledaniji od "50 nijansi" i "Johna Wicka 2"

Iza nas je najbolji vikend u američkim kinima ove godine: s prikazivanjem su počeli LEGO Batman film, Pedeset nijansi mračniji i John Wick 2 i sva tri su osvojili gledatelje.

Iako su mnogi očekivali da će nastavak filma Pedeset nijansi sive dominirati američkim kinima to se nije dogodilo. Warner Bros.-ov animirani LEGO Batman je zaradio odličnih 55 milijuna dolara svoj prvi vikend samo u SAD-u, a i kritika ga je pohvalila. U ostatku svijeta film je zaradio malo manje od 40 milijuna dolara s tim da je najbolje prošao u Meksiku.

Na drugom mjestu je dugoočekivani Universalov Pedeset nijansi mračniji sa zaradom od 47 milijuna dolara u SAD-u što je puno manje od prvog filma (85 milijuna prvi vikend), no u studiju se nadaju odličnoj zaradi za Valentinovo u utorak. Pravi uspjeh je postigao u ostatku svijeta s malo više od 100 milijuna dolara i tako je postigao četvrto najbolje međunarodno otvaranje za film s oznakom R (ispred njega su Pedeset nijansi sive, Deadpool i Matrix Revolutions).

Ovaj vikend je svoju premijeru imao još jedan nastavak: Lionsgateov John Wick 2 je možda završio na trećem mjestu po zaradi ovaj vikend, ali je nadmašio prethodni film. Nastavak je zaradio oko 30 milijuna u SAD-u što je više nego duplo od Johna Wicka i dobio je prilično dobre ocjene od publike i kritike. U ostatku svijeta je zasad zaradio 10 milijuna dolara i imao je najbolje otvaranje u Rusiji.

LEGO Batman i Pedeset nijansi mračniji u hrvatskim kinima igraju od 9. veljače, a John Wick 2 s prikazivanjem počinje 23. veljače.

D.Ž.Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...