Foto: PR Photos

Još u prosincu prošle godine počele su kružiti glasine kako je Denis Villeneuve u pregovorima oko redateljske uloge u stvaranju nove verzije filma Dina, temeljenog na istoimenom filmu iz 1984. te seriji romana Franka Herberta.

Brian Herbert, sin pokojnog autora, potvrdio je tu vijest na svom Twitteru spomenuvši kako će Villeneuve režirati "filmski serijal Dina" što bi moglo značiti kako se ne radi o samostalnom filmu već o nekoliko nastavaka.

Denis Villeneuve će režirati film "Dune"

Originalni film režirao je David Lynch, a glumačku postavu predvodili su Kyle MacLachlan i Sting. Film nije postigao baš dobar uspjeh, kritičari ga nisu previše hvalili te nije zaradio, ali je ipak zaradio nominaciju za Oskara (za zvuk) te je stekao kultni status među fanovima.

Villeneuve je relativno mlad redatelj, koji nema iza sebe mnogobrojne filmove, ali zadnjih nekoliko privuklo je pažnju tako da je ove godine zaradio i nominaciju za Oskara za svoj rad na filmu Dolazak, a fanovi željno iščekuju njegovu verziju Blade Runnera koja stiže krajem godine.

M.M.K.

Denis Villeneuve će režirati film


Izvor: mojtv.hr

Denis Villeneuve će režirati film
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...