Foto: PR Photos

Novi dokumentarni film o Ericu Claptonu pod imenom Eric Clapton: A Life in 12 Bars trenutno je u pripremi. Redateljica filma Groznica Lili Fini Zanuck (koja je osvojila Oskara kao producentica filma Vozeći gospođicu Daisy), producent filma Potraga za Sugar ManomJohn Battsek i dobitnik BAFTA-e za montažu filma SennaChris King, udružit će snage na ovom dokumentarcu.

Filmašima je odobren pristup snimkama koncerata, iz backstagea, privatnim pismima i dnevničkim zapisima iz Claptonove privatne arhive. Priča će biti ispričana kroz Claptonove riječi i pjesme te će sadržavati razgovore sa njegovim prijateljima, obitelji, suradnicima i glazbenim junacima.

Stiže dokumentarni film o Ericu Claptonu

Mnogi Claptona smatraju jednim od najvećih gitarista svih vremena. Osvojio je 18 nagrada Grammy te je čak tri puta uvršten u Rock and Roll Hall of Fame, dva puta kao član grupa Cream i Yardbirds, a treći put kao samostalni umjetnik.

Film će se, osim na karijeru, osvrnuti i na njegov privatni život, uključujući problematično djetinjstvo, njegovu borbu sa drogama i alkoholom kao i tragičnu smrt njegovog 4-godišnjeg sina Conora 1991. godine, koja je potaknula stvaranje pjesme Tears in Heaven, jedne od Claptonovih velikih uspješnica.

M.M.K.

Stiže dokumentarni film o Ericu Claptonu


Izvor: mojtv.hr

Stiže dokumentarni film o Ericu Claptonu
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...