Leonardo DiCaprio je napokon odabrao prvu ulogu u svojoj post-oskarovskoj karijeri. Nakon što je, nakon godina iščekivanja i nekoliko nominacija, napokon uspio dobiti Oskara za najbolju mušku ulogu za film Povratnik, DiCaprio se pritajio i osim producentskim nikakve druge uloge nije uzimao.

Leonardo DiCaprio odabrao novu ulogu No, napokon je stiglo vrijeme da se i to promijeni. Paramount Pictures otkupio je prava na kriminalistički povijesni roman The Black Hand autora Stephena Taltyja temeljen na istinitoj priči, u kojem će se DiCaprio naći u glavnoj ulozi te u ulozi producenta.

Trenutno su potrazi za scenaristom koji bi adaptirao Taltyjevu priču koja prati rađanje organiziranog kriminala u Americi i jednog policajca odlučnog zaustaviti ih. Smještena na sam početak 20. stoljeća, priča prati proslavljenog njujorškog detektiva Josepha Petrosina koji se usudio usprotiviti nemilosrdnoj bandi imena The Black Hand, koja je otimala djecu imigranata i onda iznuđivala novac od njihovih obitelji. Petrosino je na kraju nastradao od njihove ruke.

Petrosino, kojeg će utjeloviti upravo DiCaprio, nazivan je talijanskim Sherlockom jer je bio genijalan i inovativan detektiv te stručnjak za tajne zadatke.

Za sada još nisu poznati detalji oko početka produkcije.

M.M.K.

Izvor: mojtv.hr Leonardo DiCaprio odabrao novu ulogu
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...