Mel Gibson se u velikom stilu vratio u Hollywood koji mu poslednjih godina nije bio naklonjen zbog njegovog ponašanja i izjava koje su uglavnom tumačene negativno. Filmom "Hacksaw Ridge" poručio je da je vreme da dobije novu šansu, a da prošlost ostane u prošlosti.

Međunarodni filmski festival Capry Hollywood prepoznao je napore Mela Gibsona i dodelio mu priznanje za najboljeg režisera 2016. godine.

Nagradu je u Gibsonovo ime primio producent filma Bill Mechanic koji je takođe dobio nagradu za producenta godina.

"Trebalo mi je 15 godina da napravim ovaj film. Mel će biti veoma srećan zbog ove nagrade. Oduvek sam smatrao da je on najbolji izbor za ovaj film, ali je moju ponudu prihvatio tek nakon dugog ubeđivanja. Mislim da je bilo veoma važno da se ovaj film snimi jer smo temi pristupili otvorenog uma, a holivudskim filmovima to nedostaje" , rekao je Mechanic.

Festival se održava na italijanskom ostrvu blizu Napulja, a film "Hacksaw Ridge" imao je premijeru upravo u Italiji, na Filmskom festivalu u Veneciji.

"Hacksaw Ridge" oslikava stvarni život Desmonda T. Dosa, pacifiste koji se pozvao na prigovor savesti i uprkos tome što nije nosio oružje uspeo je da spasi 75 vojnika u Bici na Okinavi bez ijednog ispaljenog metka.

Mel Gibson proglašen režiserom godine

Mel Gibson proglašen režiserom godine


Izvor: prolog.rs

Mel Gibson proglašen režiserom godine
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...