Poslednji u nizu filmova sa nekim osrednjim budžetom koji je izašao iz Blumhouse studija je triler po imenu „Incarnate“, koji predstavlja film o demonima koji zaposedaju svoje žrtve i namenjen je svima onima koji su videli previše filmova sa đavolima i vape za bilo čim novim. Prepun zapleta i mitologije, ovaj film je osvežavajuće nepredvidljiv – čak iako bi samo pogađanje onoga što će se sledeće desiti zahtevalo razumevanje onoga što se zapravo dešava.

Aaron Eckhart igra Dr. Setha Embera, neku vrstu naučnika u oblasti spiritualizma, koji sprovodi „iseljavanja“, u kojima ulazi u podsvest onih koje su demoni zaposeli i izvodi njihove duše iz tame. Progonjen saobraćajnom nesrećom koja ga je koštala života njegove porodice i njegovih nogu, Dr. Ember prihvata ove poslove najviše zbog toga što želi da uhvati svog dugogodišnjeg neprijatelja iz snova, čije ime je Maggie.

Pored Eckharta, u filmu „Incarnate“ glumi i Carice van Houten u ulozi majke opsednutog dečaka, kojeg igra David Mazouz, poznatiji kao mladi Bruce Wayne u TV seriji „Gotham“. Snažna glumačka ekipa pomaže dijalogu koji je pun parapsiholoških pojmova o „aurama“ i „izranjanju“.

Međutim, pseudo-tehnološki žargon i složena objašnjenja načina na koji moći Dr. Embera funkcionišu ubrzo preovladavaju. Čak i tokom najintenzivnijih akcionih scena, reditelj Brad Peyton („San Andreas“) i scenarista Ronnie Christensen ubijaju uzbuđenje tako što gledaocima prikazuju tim Dr. Embera kako bulji u monitore i uzvikuje brojeve.

Ovaj film je veoma spor sve do otprilike poslednjih deset minuta pre nego što se završi, koji definitivno dižu puls i istinski mogu da vas potresu. Na kraju, „Incarnate“ može biti jedan od onih horor franšiza u kojima su nastavci bolji, pošto su sve pripreme za nastavak završene.

Incarnate (2016)

Incarnate (2016)


Izvor: prolog.rs

Incarnate (2016)
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...