Scarlett Johansson je najuspješnija ovogodišnja glumica Forbes je objavio listu najuspješnijih glumaca za 2016. godinu, a među prvih 10 dominiraju zvijezde Marvel i DC filmova. Popis su napravili tako da su zbrojili ukupnu, svjetsku zaradu filma određenog glumca u kinima. Podaci su korišteni sa stranice BoxOfficeMojo, a kao zadnji dan je uračunat 27. prosinac.

Na prvom mjestu se našla Scarlett Johansson koja je imala odličnu filmsku godinu i to zahvaljujući filmovima Kapetan Amerika: Građanski rat i manje poznata humorna drama Ave, Cezare! koji su u posljednjih 12 mjeseci u kinima diljem svijeta zaradili 1,2 milijarde dolara.

Prvo mjesto je za dlaku izmaknulo njezinim glumačkim kolegama koji su izjednačeni na drugom mjestu. To su Chris Evans i Robert Downey Jr. s 1,15 milijardi dolara. Zanimljivo je istaknuti da je Forbes nedavno objavio da je Evans najisplativiji glumac godine čiji su filmovi vratili 135 dolara za svaki dolar koji je plaćen, a na tom popisu je Johansson završila na trećem mjestu.

Scarlett Johansson je najuspješnija ovogodišnja glumica

Nakon Marvelovih junaka stižu DC-jevi. Tako se na četvrtom mjestu našla Margot Robbie (Suicide Squad), Ryan Reynolds na osmom (Deadpool), a Will Smith (također Suicide Squad) zaključuje listu na desetom mjestu. Glumci iz Batman v Superman: Zora pravdeAmy Adams, Ben Affleck i Henry Cavill su se našli redom na petom, šestom i sedmom mjestu.

Na devetom je Felicity Jones ponajprije zahaljujući Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda, a tu su i manje uloge u filmovima Inferno te Sedam minuta nakon ponoći.

Deset najspješnijih glumaca za 2016. godinu i ukupna zarada njihovih filmova:

1. Scarlett Johansson (1,2 milijarde dolara)

2. Chris Evans (1,15 milijardi dolara)

2. Robert Downey Jr. (1,15 milijardi dolara)

4. Margot Robbie (1,1 milijardu dolara)

5. Amy Adams (1,04 milijarde dolara)

6. Ben Affleck (1,02 milijarde dolara)

7. Henry Cavill (870 milijuna dolara)

8. Ryan Reynolds (820 milijuna dolara)

9. Felicity Jones (805 milijuna dolara)

10. Will Smith (775 milijuna dolara)

D.Ž.

Scarlett Johansson je najuspješnija ovogodišnja glumica


Izvor: mojtv.hr

Scarlett Johansson je najuspješnija ovogodišnja glumica
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...