Tom, mladić, usprkos ciničnom modernom svetu koji ga okružuje, veruje u kosmički predodređenu, sudbonosnu, fatalnu ljubav. Summer, devojka, ne veruje. Nimalo. Ali to neće sprečiti Toma da je krene osvajati, iznova i iznova, poput modernog Don Kihota. Ali, odjednom, Tom više nije zaljubljen samo u krasnu, duhovitu i inteligentnu ženu, već i u ideju koju Summer predstavlja – ideju ljubavi koja oduzima dah i zaustavlja svet.

Fitilj nove ljubavi biva upaljen Dana 1.: kada Tom (Joseph Gordon-Levitt), nazovi-arhitekt koji zarađuje za život pišući sladunjave čestitke, susreće Summer (Zooey Deschanel), živahnu i prelepu novu sekretaricu njegovog šefa. Iako naočigled daleko nedostižna, Tom uskoro otkriva kako ima mnogo toga zajedničkog sa Summer. Oboje vole grupu The Smiths. Oboje cene nadrealističkog slikara Magrittea. Tom je nekada živeo u Jerseyu, a Summer ima mačku koja se zove Bruce. Po Tomovim rečima: „Kompatibilni smo do ludila.“

Do Dana 31. stvari se počinju razvijati, iako samo „ležerno“. Dana 32. Tom se budi nepopravljivo zaljubljen, razmišljajući samo i isključivo o Summer. Do dana 185. situacija je u ozbiljnoj slepoj ulici, ali Tom i dalje ima nade. I kako nam priča prikazuje ponekad blaženo, ponekad burno ljubakanje Toma i Summer, ona haotičnim skokovima u vremenu, podeljenim ekranom i karaoke nastupima pokriva kompletni raspon od zaljubljivanja, sastanaka i seksa do raskida, međusobnog optuživanja i iskupljenja; stvarajući kaleidoskopski odgovor na pitanje zašto i kako to da se još uvek toliko naporno trudimo da shvatimo ljubav.

(500) Days of Summer (2009)

(500) Days of Summer (2009)


Izvor: prolog.rs

(500) Days of Summer (2009)
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...