Još jedan rekord za Disney!

Disney je prvi studio koji je na svjetskom tržištu zaradio 7 milijardi dolara od prodanih kino ulaznica!

Studio uspjeh duguje svojim velikim hitovima: najnoviji je spin off Star Warsa Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda koji je već u nekoliko dana zaradio 300 milijuna dolara. Po milijardu dolara su zaradili animirani filmovi Potraga za Dory i Zootropola te novi Kapetan Amerika: Građanski rat. Nova Knjiga o džungli je bila blizu milijarde sa zaradom od 966 milijuna dolara.

Ostale velike uspješnice iz Disneya su bili i animirana Vaiana te Marvelov Doktor Strange. No, valja spomenuti i filmove koji su doživjeli neuspjeh u kinima kao što su Blagi fantastični gorostas i Alisa iza ogledala .

U službenoj izjavi koju je dao šef studija Alan Horn, oni ovaj uspjeh objašnjavaju time štostudio donosi najbolje svojoj publici, a to su priče s kojima se mogu poistovjetiti ljudi diljem svijeta bez obzira na granice, spol i dob, piše Variety.

Podsjetimo, ranije ove godine je Disney postigao još jedan rekord: bio je studio koji je najbrže zaradio 2 milijarde u SAD-u, 3 milijardeu ostatku svijeta te 5 milijardi ukupno.

Prijašnji rekorder je bio Universal i to prošle godine kad je studio zaradio 6,89 milijardi dolara zahvaljujući blockbusterima kao što su Brzi i žestoki 7, animirani film Malci i avantura Jurski svijet.

D.Ž.

Još jedan rekord za Disney!


Još jedan rekord za Disney!


Izvor: mojtv.hr

Još jedan rekord za Disney!
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...