Foto: PR Photos

Joaquin Phoenix i Gus Van Sant ponovno surađuju Gus Van Sant je Joaquinu Phoenixu dao jednu od prvih većih uloga 1995. godine u filmu Žena za koju se umire s Nicole Kidman, a dva desetljeća kasnije dvojac će ponosno surađivati na novom biografskom filmu i to o karikaturistu kvadriplegičaru Johnu Callahanu, piše Variety.

Film će se zvati Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot baš kao i Callahanova autobiografija na temelju koje su već mnogi pokušali snimiti film, a pokojni Robin Williams je godinama bio zainteresiran za ulogu samog Callahana.

Callahan je ostao paraliziran sa samo 21 godinom nakon automobilske nesreće te se okrenuo crtanju kao metodi terapije. Desetljećima su mnogi smatrali njegove radove čudnima zbog tabu tema kojima se bavio što je dovelo do mnogih prosvjeda u njegovom rodnom gradu. Radove je objavljivao u New Yorkeru, Penthouseu i Playboyu sve do svoje smrti 2010. godine.

Phoenix i Van Sant su nakon suradnje 1995. godine nekoliko puta pokušavali ponovno surađivati na filmu te nedavno umalo i uspjeli na drami Sea of Trees, no uloga je ipak pripala Matthewu McConaugheyu.

D.Ž.

Izvor: mojtv.hr Joaquin Phoenix i Gus Van Sant ponovno surađuju
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...