Foto: PR photos

Za Oskara nominirana scenaristica Phyllis Nagy dobila je zadatak adaptirati za sada neimenovani projekt Patricije Cornwell u film o Kay Scarpetti za Fox 2000.

Nagy, koja je nominaciju za prestižnu filmsku nagradu Oskar zaradila za adaptirani scenarij filma Carol, trebala bi donijeti novi život projektu uz koji se neko vrijeme spominjala i Angelina Jolie, iako trenutno nije poznato je li još uvijek u njega uključena ili ne.

Scenaristica filma "Carol" adaptirat će romane Patricije Cornwell

Dr. Kay Scarpetta je forenzički patolog, a njen se lik prvi puta pojavio 1990. godine u romanu Postmortem. Autorica Patricia Cornwell napisala je čak 24 romana u Scarpetta serijalu, a najnoviji Chaos je izašao ove godine.

Fox 2000 ima filmska prava na cijeli serijal i već duže vrijeme se nadaju kako će uspjeti pokrenuti franšizu sa snažnim ženskim likom, snažnom protagonisticom, te već neko vrijeme traže pravog pisca koji bi se uhvatio u koštac s tim zadatkom. Nominacija za Oskara dobar je dokaz kako je Nagy dobar odabir za taj posao, jer je u filmu Carol uspjela stvoriti dva upečatljiva ženska lika, koje su utjelovile Cate Blanchett i Rooney Mara. Taj je film također bio adaptacija romana, tako da joj ni taj zadatak neće biti zahtjevan.

Za sada nije poznato kada je planiran početak produkcije neimenovanog Scarpetta projekta.

M.M.K.

Izvor: mojtv.hr Scenaristica filma
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...