Foto: PR Photos

Nicole Kidman priznanje za ulogu u drami "Lion" Međunarodni filmski festival u Palm Springsu će Nicole Kidman dodijeliti Međunarodnu nagradu (International Star Award) za ulogu u filmu Lion na svečanosti 2. siječnja 2017. godine.

„Nicole Kidman je jedna od najsvestranijih glumica koja je obilježila filmski svijet sa svojim fantastičnim ulogama u filmovima kao što su Sati, Moulin Rouge!, Studengora i mnogi drugi“, objasnio je odluku šef festivala Harold Matzner. „U svom posljednjem filmu Lion je dala još jednu fantastičnu izvedbu koja jednostavno poziva na to da je se nagradi.“

Prijašnji dobitnici International Star Award su bili Javier Bardem, Helen Mirren i Saoirse Ronan. Kidman je već bila nagrađena na ovom festivalu i to 2005. godine kad joj je pripala Chairman’s Award („Ova nagrada je zamišljena za one glumce koji riskiraju pri odabiru svojih uloga i u samoj glumi. Ovom nagradom želimo pohvaliti gospođu Kidman na njezinoj strasti i angažmanu za suradnju s jednim od najdrskijih i najtalentiranijih redatelja svih vremena“, objasnio je tada Earl Greenburg).

Nicole Kidman priznanje za ulogu u drami "Lion"

Lion donosi priču o 5-godišnjem dječaku Saroou (Sunny Pawar) iz Indije koji se izgubi tijekom putovanja vlakom i završi udaljen od svog doma više tisuća kilometara. Dječak nekako uspije preživjeti na ulici prije nego ga udomi par (Nicole Kidman i David Wenham) koji će mu pružiti ljubav i sigurnost. Mnogo godina kasnije sad odrasli Saroo (Dev Patel) će se zaputiti na putovanje ne bi li našao svoju obitelj i konačno se vratio kući. Film se temelji na knjizi s sutobiografskim elementima A Long Way Home Sarooa Brierleya, a režirao ga je Garth Davis.

Drama Lion bi u naša kina trebala stići krajem godine.

D.Ž.

Nicole Kidman priznanje za ulogu u drami


Izvor: mojtv.hr

Nicole Kidman priznanje za ulogu u drami
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...