Filmska adaptacija djela Mortal Engines dobila je datum izlaska. Universal Pictures je za početak prikazivanja ovog projekta odredio 14. prosinca 2018. godine. Projekt, koji se temelji na nagrađivanom književnom serijalu Predator Cities autora Philipa Reevea, u pripremi je od 2009. godine kada je poznati filmaš Peter Jackson bacio oko na romane, nadajući se kako Novi film Petera Jacksona dobio datum izlaska će mu to biti sljedeći redateljski uradak, nakon završetka drame Ljupke kosti.

Međutim, kao što znamo, nakon tog filma ušao je u vorteks zvan trilogija Hobit, prvo kao koscenarist i producent, a kad je Guillermo del Toro napustio redateljsku poziciju Jackson je preuzeo i taj zadatak. Kako je Hobit napokon završen Mortal Engines mogu krenuti naprijed, no bez Jacksona u redateljskoj fotelji.

Nedavno je otkriveno kako će Jackson producirati film te napraviti scenarij, zajedno sa oskarovskim suradnicama sa Gospodara prstenova i HobitaPhilippom Boyens i Fran Walsh. No, redateljsku palicu preuzet će Christian Rivers, s kojim Jackson surađuje još od 1992. godine i filma Dead Alive.

Rivers je 2006. osvojio Oskara za specijalne efekte za film King Kong, a ovaj će mu projekt biti debitantski dugometražni redateljski uradak. Mortal Engines je prva od četiri knjige u serijalu, a priča, smještena u postapokaliptičan svijet, donosi novu uznemirujuću viziju budućnosti na Zemlji gdje gradovi funkcioniraju uz pomoć golemih strojeva i kotača te se bore oko oskudnih sredstava za preživljavanje. To je svijet Mortal Enginesa i priče o tome kako su se dva neočekivana junaka spojila i promijenila tijek budućnosti.

M.M.K.

Izvor: mojtv.hr Novi film Petera Jacksona dobio datum izlaska
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...