"Vampirske kronike" ipak gledamo na malim ekanima

 Godinama prije nego što su na velikim platnima zasjali Edward Cullen i njegova družba vampira iz serije romana Sumrak saga, žanrom su dominirali vampiri Vampirskih kronika spisateljice Anne Rice

Serija knjiga o vampirima otpočela je daleke 1976. godine s prvim romanom Intervju s vampirom, sa središnjim likom Lestatom, dobrostojećim Francuzom iz 18. stoljeća koji postaje vampir. Serija romana sadrži 11 knjiga, a izdanje posljednjeg 12. romana se očekuje ove godine.

Prva knjiga iz serijala pod nazivom Intervju s vampirom adaptirana je za filmsko platno 1994. godine, a glavne uloge su tumačili Tom Cruise i Brad Pitt. Treći nastavak serije pod naslovom Kraljica prokletih također je imao svoju ekranizaciju, iako manje uspješnu, 2002. godine. 

Universal Pictures i Imagine Entertainment 2014. godine su otkupili filmska prava i započeli su s novim ekranizacijama Vampirskih kronika. No, čini se kako u konačnici od njihove filmske adaptacije neće biti ništa. Autorica Anne Rice objavila je na svome Facebook profilu kako je povratila prava na ekranizaciju ove serije romana i planira Lestata i ekpiu donijeti na male ekrane. 

 

 

"Filmska prava Vampirskih kronika su ponovno u mojim rukama, sigurno i čisto! Ne mogu biti više uzbuđena nego što jesam! - Sada je moj san vidjeti Lestata, Louisa, Armanda, Mariusa i ostatak plemena u televizijskoj seriji najbolje kvalitete. U ovo Zlatno doba televizije, takva serija je pravi način da se prikaže čitava priča o ovim vampirima. - Moj sin, Christopher Rice, i ja ćemo razviti scenarij za pilot epizodu kao i detaljnu skicu za seriju, koja će vjerno prikazati priču Lestata kako je prikazana u knjigama sa svim situacijama koje čitatelji očekuju.", najavila je Anne Rice u svojoj izajavi na Facebooku. 

 

Također je poručila kako planiraju započeti ekranizaciju s događajima iz knjige Vampir Lestat. Naglasila je još jednom kako vjeruje da je ovaj materijal savršen za televiziju, a uspoređujući svoju želju za vjernom adaptacijom s onom kakvu je dobio serijal Georgea R. R. Martina Igra prijestolja.
Cijelu izjavu možete pročitati na službenom Facebook profilu autorice. 

 

M.M.
Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...