Denzel Washington i Viola Davis donose kazališnu dramu na velika platna

 Denzel Washington i Viola Davis vratili su se svojim nagrađivanim ulogama iz Broadwayske predstave Fences. Ovoga puta donijeli su dirljivu dramu bračnog para širokoj publici u filmskoj adaptaciji. 

Denzel Washington režirao je film prema scenariju kojeg je pripremio August Wilson, autor originalne predstave. Kao najbolji glumac i glumica Denzel Washington i Viola Davis nagrađeni su prestižnom nagradom Tony za svoje uloge supružnika u hvaljenoj kazališnoj verziji 2010. godine. Wilsonova drama, pod istim imenom, debitirala je 1983. godine, te je svoj uspjeh ovjenčala nizom nagrada 1987. godine, prvo Pulitzerovom nagradom a zatim i Tonyjem iste godine.

 

Radnja filma "Fences" odvija se 50-ih godina prošlog stoljeća u SAD-a, a u središtu se nalazi sredovječni Afroamerikanac, bivša bejzbolska zvijezda. Nakon uspješne sportske karijere postaje smetlar kako bi skrbio za svoju obitelj. Ova obiteljska drama između ostalog ispituje rasne odnose toga doba i težnju za boljim životom. 

Neki kritičari već predviđaju moguće Oscar nagrade za Violu Davis u ulozi supruge i Denzela Washingtona za glavnu ulogu filma, a već se šuška kako bi i sam film mogao biti u konkurenciji.

Premijeru u američkim kinima "Fences" će imati 25. prosinca.

M.M.

Denzel Washington i Viola Davis donose kazališnu dramu na velika platna


Izvor: mojtv.hr

Denzel Washington i Viola Davis donose kazališnu dramu na velika platna
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...