Projekti koji su posebna želja velikih filmaša uvijek su dobar razlog za uzbuđenje, a još kada se radi o kršćanskom epskom filmu koji Martin Scorsese pokušava napraviti već skoro trideset godina iščekivanje je još neizvjesnije.

Film Silence režirat će Scorsese prema scenariju koji je napravio u suradnji sa Jayom Cocksom. Scenarij se temelji na romanu koji potpisuje autor Shūsaku Endō. Roman je izašao 1966. godine, te je ubrzo proglašen najvećim Endovim djelom.

Napokon predstavljen novi projekt Martina Scorsesea

Liam Neeson, Andrew Garfield i Adam Driver predvode glumačku ekipu filma smještenog tijekom 17. stoljeća. Radnja filma prati dva jezuitska svećenika koji krenu u japansku džunglu kako bi pronašli svog mentora i proširili kršćansku Radosnu vijest urođenicima. Njihovi napori naiđu na nasilje i progon, a ovaj tematski epski film o religiji i brutalnosti je nešto do čega je Scorsese želio doći cijelu svoju karijeru.

Film Silence u kina stiže krajem godine, točnije 23. prosinca, taman na vrijeme da uđe u utrku za sve prestižne filmske nagrade.

M.M.K.

Napokon predstavljen novi projekt Martina Scorsesea


Izvor: mojtv.hr

Napokon predstavljen novi projekt Martina Scorsesea
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...