Legendary kupio prava na SF roman "Dina" Legendary Entertainment je otkupio prava na klasični roman Dina (Dune) Franka Herberta čime su dobili dopuštenje za snimanje film(ov)a za veliki ekran i televiziju, piše Variety. Sporazum koji su sklopili u sebi sadrži i imena producenata koji će raditi na potencijalnom filmu i televizijskim projektima za široku publiku.

Radnja romana Dina je u dalekoj budućnosti i govori o Paulu Atreidesu čija obitelj prihvati upravljanje planetom Arrakisom koji je na visokoj cijeni među bogatim obiteljima, nesvjesni da je riječ o stupici. Paul i njegova obitelj su izdani nakon čega priča prati teme politike, religije i ljudskog povezanosti s prirodom dok istovremeno Paul diže pobunu kako bi vratio kontrolu nad planetom.

1984. godine roman je dobio svoju filmsku ekranizaciju Dina – pješčani planetu režiji Davida Lyncha i s Kyleom MacLachlanom u glavnoj ulozi. Tada je film bio veliki promašaj i zaradio je slabih 30 milijuna dolara te loše kritike da bi s vremenom dosegao kultni status.

Dina se danas smatra najbolje prodavanim SF romanom u povijesti, a nakon spomenutog filma roman je dobio mini seriju Djeca Dine 2000. godine. Autor Frank Herbert je napisao pet nastavaka te pretvorio Dinu u franšizu. Nakon smrti njegova djela su preuzeli sin Brian i autor SF romana Kevin J. Anderson koji su objavili niz prequel romana.

D.Ž.

Legendary kupio prava na SF roman


Izvor: mojtv.hr

Legendary kupio prava na SF roman
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...