15 godina nakon prvog filma o čarobnjaku Harryju Potteru na veliki ekran je stigao još jedan fenomen iz pera J.K. Rowling koji je ponovno zaludio svijet.

"Čudesne zvijeri i gdje ih naći" ostvarile fantastičan start u kinima Knjigu Čudesne zvijeri i gdje ih naći je napisala 2001. godine, a za film istog naslova je napisala scenarij te ga producirala. Budući da su filmovi o Harryju Potteru postali fenomen baš kao i knjige te zaradili 2,5 milijarde diljem svijeta, za Čudesne zvijeri se očekivalo da će imati dobar start.

Film Čudesne zvijeri su tako svoj prvi vikend prikazivanja zaradile više od 200 milijuna dolara diljem svijeta, a brojke iz SAD-a govore da je, za razliku od filmova o Harryju Potteru, film većinom gledala odrasla publika. Na domaćem tržištu u SAD-u je zaradio 75 milijuna dolara što je najlošiji start od bilo kojeg Harry Potter filma, ali je zato nadoknadio u ostatku svijeta. No, tako je bilo i s Potter serijalom koji je također ostvario ogroman uspjeh u cijelom svijetu.

„Sama priča naginje nešto starijoj publici od filmova o samom Harryju Potteru, a i sama publika je od zadnjeg filma o omiljenom čarobnjaku odrasla“, komentirao je predsjednik američke distribucije za Warner Bros. Jeff Goldstein zašto je profil gledatelja stariji nego prije.

U glavnoj ulozi u Čudesnim zvijerima gledamo Eddieja Redmaynea kao čarobnjaka Newta Scadmandera. Radnja se događa 70 godina prije nego što je saga o Harry Potteru započela.

D.Ž.Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...