Smešno je što „Keeping Up With the Joneses“ svoj naslov preuzima od izraza koji se ukorenio na osnovu aspiracije zasnovane na ljubomori. Ova akciona komedija ne deluje ambiciozno, pošto se sama glumačka ekipa nije ni potrudila da igra stanovnike predgrađa, koji maju blagu narav, i tajne agente koji žive preko puta. Zach Galifianakis je smešan, uz pomoć vesele Islae Fisher („Now You See Me“). Jon Hamm je zadužen za nonšalanciju i enigmu. Gal Gadot („Wonder Woman“, sledeće godine) je egzotična Amazonka. Međutim, svi ono to sporazumno rade u toj meri da porodične farse i intrige koje su isplivale na videlo delo su reditelja Grega Mottolae („Superbad“).

Novi i graciozni Galifianakis se možda malo manje glupira nego obično u ulozi dobrice, Jeffa Gaffneya, službenika u odeljenju za ljudske resurse (HR službenika), kojeg na poslu ne cene dovoljno, ali koji zna da mu je ipak dobro tako. Njegova supruga, Karen (Fisher), je prava dušica; oni žive u najudobnijoj od svih jednosmernih i ulica koje nikuda ne vode, a kako su im deca otišla u kamp, mogu slobodno da se opuste... i prepuste neprestanom gledanju televizije.

Tu su i Tim i Natalie Jones (Hamm i Gadot), glamurozni, tajanstveni par koji kupuje jednu od kuća u susedstvu, na neviđeno, i brzo udovoljavaju svojim prohtevima – malo kupuju unikatne staklene ukrase, malo se goste u predvorju podzemnog azijskog restorana. Ko bi rekao: izgleda da postoje jela koja su daleko opasnija od blowfish (prim.prev. vrsta ribe) sušija.

Ipak, Karen sumnja da ove pridošlice, koje mnogo zapitkuju, smeraju nešto. I tako, dok njen suprug ruča sa svojom novom muškom simpatijom, ona se bavi praćenjem gđe Jones. Njihov čudan susret u sobi za presvlačenje jedne prodavnice nije toliko zanimljiv kao fijasko u restoranu, iako se Fisher i Gadot zabavljaju igrajući se mačke i miša.

Ma koliko da je ova vrsta komedije netipična, može vam se desiti da uhvatite sebe da nervozno čekate da napokon dođe do interakcije među likovima i prave akcije. Međutim, proći će dobrih sat vremena pre nego što se Jonesi odaju kao špijuni, nerado uvlačeći i komšije u svoju riskantnu misiju da osujete tajanstvenog trgovca oružjem. (Nećemo vam pokvariti zabavno otkriće, ali se on u filmu nalazi među glavnim glumcima.) Neke od pitomijih scena u filmu u kojima su Galifianakis i Fisher upali u kolotečinu zapravo i predstavljaju rutinski deo filma, dok scene u kojima Hamm i Gadot otkrivaju svoje bračne tajne predstavljaju dašak svežine, iako su na kraju i one zanemarljive. Najbolji trenuci mogu se videti onda kada Galifianakisove kolege glumci pokušavaju da održe korak s njim kada se na kraju filma, napokon, opusti.

Keeping Up with the Joneses (2016)
Izvor: prolog.rs Keeping Up with the Joneses (2016)
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...