U filmu „Nine Lives“, sebični njujorški milijarder Tom Brand (Kevin Spacey) ima problem. Pre nego što može da imenuje najviši neboder u Americi svojim imenom na samom vrhu, njegova duša biva ubačena u mačku sve dok ne nauči neke mačje osobine kao što je, na primer, saosećanje. „Mačku ne interesuje da li si živ ili ne“, uporan je Tom. Bolno iskreno – pitajte mrtvozornike koji su radili na mrtvim ženama vlasnicama mačaka – a pored toga, mačke povraćaju i linjaju se. Onda kada Tom dobije jednu takvu smotanu pufnu, stvari se samo pogoršavaju.

Pretvarajući se da je Mr. Fuzzypants, rođendanski poklon svoje 11-ogodišnje ćerke (Malina Weissman), Tom se ispiškio u tašni svoje bivše partnerke (Cheryl Hines) i uhodio svoju sadašnju ženu (Jennifer Garner), za koju otkriva da razmišlja o razvodu. Možete da zamislite da bi Garner bio sateran u ćošak – ona je holivudski primer žene koja pati. A magični šaptač mačkama koji preti da će sterilisati Toma zbog njegovog ponašanja ne može biti niko drugi do Christopher Walken, ili njegova jeftinija kopija, Crispin Glover. (Reditelj Barry Sonnenfeld doneo je Walkenu titulu Best in Show).

Pravo glumačko iznenađenje zapravo predstavlja dupli Oskarovac, Spacey. „Ozbiljno?“, uzdiše Spacey, razmišljajući o svojim šapama. Ipak, mačka – tj. zapravo pet mačaka-statista, ipak je prilično fascinantna. Fuzzypants registruje nezadovoljstvo izražajnim plavim očima i repom koji mu prati raspoloženje kao seizmograf. CG mačke pate od poremećaja vremena i prostora, kao onda kada se Tom toliko napio viskija da nije mogao da stoji na nogama. Međutim, prava stvorenja su toliko impresivna da odjavna špica prvo navode trenere mačaka.

Da, „Nine Lives“ je glup film. Da, namenjen je veoma maloj deci. Da, Lil Bub ima kameleonske sposobnosti. I da, smejali smo se celog dana uprkos svemu. Ipak, avaj, ne mislimo da Tomova promena tela koja zapravo menja ceo život može da nas spasi od drugih egoističkih mogula nekretnina u Menhetnu.

Nine Lives (2016)

Nine Lives (2016)


Izvor: prolog.rs

Nine Lives (2016)
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...