“Tyler Perry’s Boo! A Madea Halloween” je šesnaesti po redu igrani film čiji u kojem se gdin Perry javlja u ulozi reditelja, iako nažalost ni ovde nije bio ništa bolji od svog prvog rediteljskog filma, „Madea’s Family Reunion“ (2006). Kompozicija kadrova koju ovaj reditelj ima je, najblaže rečeno, nerazvijena, raspored akcije u filmu je praktično jednoličan, a ritam kojim uređuje ovaj film kreće se od izuzetno sporog do neverovatno brzog. Sve ovo što smo pomenuli je upravo ono što je bitno gledaocima sa druge strane ekrana. Gdin Perry je takođe ekscentrik i izvođač pun inspiracije, čije kadrove puni bučni, ali pravedni lik Madeae – koji se javlja u predstavama, filmovima i TV emisijama gdina Perryja – predstavljajući tako jedinu važnu komponentu ovde.

U ovom filmu, gdin Perry igra neke od uloga, Briana Simmonsa, potlačenog samohranog oca, kao i Brianovog sedog, spektakularno nevaspitanog oca, Joea. Ovi odrasli se sastaju kako bi obuzdali Brianovu 17-godišnju ćerku, Tiffany (Diamond White), koja je rešena da se zabavlja sa članovima lokalnog bratstva.

Mahinacije u ovom zapletu zaista ne bude mnogo interesovanja. Međutim, određena sirova zabava nastaje tek onda kada Madea i jedna od njenih komšinica, Aunt Bam (Cassi Davis), zadirkuju mlade koji idu da sakupljaju slatkiše na Noć veštica ili kada neustrašivi kvazi-matrijarh i njena posada savetuju Briana o tome koje bi to oblike telesnog kažnjavanja trebalo da sprovede nad svojim detetom.

Kako se komična interakcija između tri Perryja (Madea je Brianova tetka), Ms. Davis i konstantno zbunjene Hattie koju igra Patrice Lovely, film se poboljšava kako bi ispratio taj humor, pri čemu samo uređivanje obezbeđuje smeh od strane publike na svaku sledeću šalu. Ovo ipak govori nešto o prioritetima gdina Perryja kao zabavljača.

Ovaj film obiluje uzrečicama koje se lako pamte, uključujući i reference na „kaku“. Ceo film se na kraju razvija u vrtlog reakcionarnog moralisanja koje predstavlja specijalnost gdina Perryja, mada nijedan informisani gledalac ne bi trebalo ni da očekuje ništa drugačije ili bolje.

Boo! A Madea Halloween (2016)

Boo! A Madea Halloween (2016)


Izvor: prolog.rs

Boo! A Madea Halloween (2016)
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...