Ta čupava čudovišta su dobila i svoj crtani film, koji je prava blesava poslastica.

Ne, „Trolls“ nije film o hejterima sa užasnim pravopisom koji prete ljudima na internetu. Ovaj muzički animirani crtani film za decu zasnovan je na plastičnim lutkicama sa čupavom kosom koje su bile popularne ’90-ih godina prošlog veka. I suprotno svim očekivanjima, ovaj film je smešan i samo pomalo lud – kao da su svi koji su ga pravili bili pod uticajem nekih veselih stimulansa.

Anna Kendrick pozajmila je glas Princess Poppy, nemilosrdno optimističnoj naslednici Troll Village (sela Trolova), u kojem su svi toliko srećni da se zbijaju u grupe kako bi se grlili po sat vremena. Tragedija se dešava onda kada jedna grupa trolova biva kidnapovana nakon žurke, čija buka je privukla pažnju odvratnih Ogra, Bergensa, koji sreću mogu naći samo onda kada jedu trolove. U svojoj misiji da spasi svoje drugare, Poppy unajmljuje jednog očajnog trola, Brancha (kojem je glas pozajmio Justin Timberlake), a koji je jedini sivi trol (stari) u selu.

U filmu se javljaju zaista sjajni likovi. Russel Brand je savršen kao glas odbojnog duhovnog gurua. Šljokičasti trol, Guy Diamond, prska sjajne šljokice iz svoje zadnjice. U gradu Bergen, pralja koja je ogar (Zooey Deschanel) se, kao i Pepeljuga, pretvara u Lady Glitter Sparkles („ali i dalje ću mirisati na sos“). Tu je i divan osećaj da je sve urađeno u stilu ručnog rada – zbog toga što je sve napravljeno od filca i šljokica. Film je urađen u 3D tehnici, ali možda ćete poželeti da nosite i naočare za sunce ispod svojih bioskopskih naočara: osvetljenje vam može oštetiti vid. „Trolls“ nije toliko sjajan niti se izdvaja iz kalupa kao što to čine „The Lego Movie“ ili „Toy Story“, ili čak i biser kao što je „Frozen“. Međutim, ovaj film je ipak jako simpatičan i predstavlja pravi slatki greh za dečicu.

Trolls (2016)

Trolls (2016)


Izvor: prolog.rs

Trolls (2016)
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...