Foto: Facebook

Glazbena legenda Leonard Cohen napustio nas je jučer u 83. godini života, objavljeno je sinoć na njegovoj službenoj Facebook stranici.

"Sa dubokom tugom javljamo kako je legendarni pjesnik, pisac i umjetnik Leonard Cohen preminuo. Izgubili smo jednog od najvećih glazbenih vizionara.", objavili su na Facebooku bez daljnjih objašnjena.

Preminuo Leonard Cohen

Jutarnji prenosi kako je Cohen u nedavnom intervjuu za The New Yorker izjavio da i "njegov sat otkucava" te je izrazio sumnju u mogućnost dovršetka još jednog albuma nakon tada nadolazećeg, 14. po redu You Want It Darker, koji je izašao 21. listopada.

Cohen je još sa sedamnaest godina počeo sa pisanjem pjesama, ali je prvi album Songs of Leonard Cohen objavio tek 1967. godine. Nakon toga uslijedila je bogata glazbena karijera te je njegov književni rad ostao u sjeni. Osim za sebe pisao je pjesme i za mnogobrojne druge izvođače.

Kroz svoju je karijeru radio glazbu za mnoge filmove među kojima su Čuvari, Rođeni ubojice i prošlogodišnji film Divljina. Jedna od najizvođenijih Cohenovih pjesama jest Hallelujah, ali svi pamte mnogobrojne njegove uspješnice poputI'm Your Man, In My Secret Life, Bird on the Wire, So Long Marianne i Dance Me to the End of Love.

M.M.K.

Preminuo Leonard Cohen


Izvor: mojtv.hr

Preminuo Leonard Cohen
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...