Foto: IMBd

Britanski redatelj James Strong dobio je zadatak režirati film Middle Earth, epsku priču o autoru J.R.R.-u Tolkienu i burnim događajima koji su nadahnuli njegove kultne romane Hobita i Gospodare prstenova.

Film o Tolkienu dobio redatelja U Strongovoj uspješnoj karijeri nalaze se serije poput Broadchurcha i Downton Abbey, kao i legendarni Doctor Who te ovogodišnja HBO-ova uspješnica 11.22.63. Film Middle Earth režirat će prema scenariju Angusa Fletchera, koji je sakupljao materijale o Tolkienu kroz šest godina arhivskog pretraživanja i osobnih razgovora.

Priča prati rane godine Tolkienova života i njegovu ljubavnu aferu sa Edith Bratt, koju je kasnije i oženio. Par je živio sretno u Oxfordu, okružen prijateljima, no kada je počeo rat 1914. godine, pred Tolkienom su bile četiri godine borbi i tegoba, iskustvo koje je kasnije utjecalo na njegove priče o Međuzemlju.

Film će producirati Bob Shaye i Michael Lynne, dvojac koji je dao zeleno svjetlo trilogiji Gospodara prstenova pod redateljskom palicom Petera Jacksona, što je tada bio jedan od najvećih financijskih rizika u povijesti filma, koji im se itekako isplatio jer su filmovi zaradili preko 3 milijarde dolara.

Film Middle Earth predstavit će se kupcima na filmskom festivalu Berlinu sljedeće godine, tako da izlazak možemo očekivati do kraja 2017. godine.

M.M.K.

Izvor: mojtv.hr Film o Tolkienu dobio redatelja
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...