Novi Marvelov film Doktor Strange s Benedictom Cumberbatchom u glavnoj ulozi je ostvario odlično otvaranje diljem svijeta sa zaradom od oko 86 milijuna dolara, a tjedan kasnije (protekli vikend) je stigao i u SAD-u i zaradio fantastičnih 85 milijuna dolara, piše Variety!

Iako se još prije desetak dana govorilo da će film imati veliki uspjeh na domaćem, američkom tržištu s obzirom na popularnost u ostatku svijeta, iz studija su ipak bili nestrpljivi vidjeti prve brojke prodanih kino ulaznica. Rezultat je i više nego dobar tako da je Doktor Strange postao 14. Marvelov film koji je zauzeo prvo mjesto u SAD-u što je dosad postigao samo studio Pixar.

"Doktor Strange" prvi i u SAD-u

„Uzastopni uspjeh kod kritičara i kod publike koji smo postigli s Marvelom je zaista nevjerojatan. Jedan od razloga uspjeha je sigurno taj što u Marvelu posvećuju punu pažnju na lik o kojem je riječ o filmu, odnosno na njegovu karakterizaciju“ , komentirao je Dave Hollis, šef Disneyeve distribucije za SAD.

Doktor Strange je priča o neurokirurgu Stephenu Strangeu čiji se život promijeni zauvijek nakon užasne prometne nesreće u kojoj mu ruke završe smrskane i neupotrebljive. Medicina mu ne može pomoći pa Stephen pomoć potraži kod čarobnice nakon čega će dobiti novu životnu snagu: čarobne moći. Hoće li vratiti svojem luksuznom životu ili će ga napustiti i braniti svijet?

Fantastičnu avanturu Doktor Strange možete pogledati i u hrvatskim kinima gdje je počeo s prikazivanjem u četvrtak, 3. studenog. U ostalim ulogama se nalaze Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg i Mads Mikkelsen, a režirao ga je Scott Derrickson.

D.Ž.Izvor: mojtv.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...