Warner Bros donosi još jedan biblijski ep na velika platna, priču o Metuzalemu. Krajem prošle godine najavljen je projekt koji nije pridobio previše pažnje, no jedna od najvećih holivudskih zvijezda, Tom Cruise, spremno je potpisao za ulogu u filmu. 

Novi biblijski ep stiže na velika platna Dugo vremena nije bilo novosti o filmu, no konačno je ovaj budući biblijski ep dobio svog redatelja. Norveški redatelj Joachim Rønning potpisao je ugovor za režiranje "Metuzalema".

Rønning je režirao avanturistički film Kon-Tiki 2012., te ratnu dramu  iz 2008. godine Max Manus. Međutim, najpoznatiji je kao redatelj nadolazećeg nastavka Pirata s KaribaDead Men Tell No Tales koji će stići u kina na proljeće 2017. godine.

Scenarij za film s originalnim naslovom Methuselah (Metuzalem) je napisao Zach Dean (Smrtonosni pad). Prema saznanjima koje je objavio Deadline već napisani scenarij će ići na reviziju kod niza još nepoznatih scenarista, a zatim će ga zvijezda filma, Tom Cruise, ponovno odobriti.

Priča filma se navodno vrti oko lika Metuzalema koji je živio gotovo 1000 godina i tako stekao neviđene vještine preživljavanja. Točna radnja filma o biblijskom čovjeku koji je doživio 969 godina i postao sinonim za dugovječnost još uvijek nije otkrivena.

Na velikom smo ekranu lik Metuzalema imali priliku vidjeti u kontroverznom filmu Darrena Aronofskog Noa gdje ga je glumio Anthony Hopkins.

M.M.

Izvor: mojtv.hr Novi biblijski ep stiže na velika platna
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...