I dok su se Sherlock i Elementary potrudili da Sherlock Holmes dobiva zasluženu pozornost na malim ekranima, prošlo je već nekoliko godina otkako smo slavnog detektiva iz pera Arthura Conana Doylea gledali na velikim filmskim platnima.

Iako nije rušio rekorde, film Sherlock Holmes: Igra sjena 2011. je godine dobro prošao i kod kritičara i kod publike. Film je zaradio više od pola milijarde dolara diljem svijeta što je svakako bio poticaj za još jedan nastavak. No, treći dio nikako da krene sa produkcijom.

Najnovije vijesti javljaju kako je Warner Bros. napokon malo ozbiljnije pokrenuo stvari, barem što se tiče scenarija.

Napokon novosti o trećem "Sherlocku Holmesu"

Originalno je za scenarij filma Sherlock Holmes 3 bio zadužen Drew Pearce (Nemoguća misija: Odmetnuti) no u travnju smo saznali da je James Coyne angažiran da prepravi scenarij. Sada stižu vijesti kako su naslovna zvijezda Robert Downey Jr., odnosno njegova produkcijska kuća Team Downey i Warner Bros. okupili nekolicinu pisaca kako bi zajednički oblikovali scenarij i priču.

Među njima se nalaze scenaristica Čuvara galaksijeNicole Perlman, Justin Malen koji potpisuje novi Baywatch, Gary Whitta koji je radio Rogue One: A Star Wars Story, Geneva Dworet-Robertson, koja će napraviti scenarij za novi Tomb Raider film te Kieran Fitzgerald, koji potpisuje film Snowden. Čini se kako od takvog trusta mozgova možemo očekivati više od jedne priče, ali za sada takvi detalji nisu poznati.

Treći dio filmske sage o poznatom detektivu u naslovnu ulogu vraća Roberta Downeyja, a kao njegov partner i najbolji prijatelj dr. John Watson ponovno dolazi Jude Law. Guy Ritchie trebao bi režirati i najnoviji nastavak, koji za sada nema određen datum izlaska.

M.M.K.

Napokon novosti o trećem


Izvor: mojtv.hr

Napokon novosti o trećem
Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...